Alles Stroomt

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 13:11

Hoe grappig....ik wil een blog maken over 'Alles Stroomt'....klik 'blog' aan op mijn website en daar zit dan dit prachtige plaatje bij van een waterval....
Een waterval, die stroomt, water stroomt sowieso graag. Energie ook. Energie kan eigenlijk niet niet-stromen. Je kunt het proberen, jouw energie niet te laten stromen door blokkades op te werpen. De energie gaat dan ergens anders naartoe, om de blokkade heen. Zorgt voor wat vervelende dingen in je lichaam. Als je stil staat om ernaar te luisteren, zul je merken dat je ergens een blokkade hebt zitten die voor die vervelende dingen in je lichaam zorgt. Als je dat oplost, kan het weer stromen. Letterlijk vrijer stromen. Die vervelende dingen lossen dan vaak ook op, als vanzelf. Hoe magisch is je lichaam wel niet?
Als je er eens rustig bij stilstaat (hoe grappig, stilstaan bij stromen) hoe alles stroomt, ga je zien dat werkelijk alles stroomt, omdat alles energie is. Zelfs als je stilzit of slaapt is er nog van alles gaande in je lichaam. Je ademt in een rustig, regelmatig tempo en je bloed stroomt door je vaten, non-stop; 24 uur per dag, dag in dag uit.
Je gedachten zijn eigenlijk ook energie en stromen ook constant door. Bij de een wat gestructureerder dan bij de ander en als je een heel erg vol hoofd hebt, is het aan te raden je Bars te laten lopen door iemand. Wordt het een stuk aangenamer van in je hoofd. Maar goed, dat terzijde.
Als je je gedachten richt op negatieve dingen, drama en trauma, is dat ook wat je ziet en aantrekt in je leven. Da's de wet van de aantrekkingskracht en da's een universele wet. Ga je nu je gedachtestroom richten op positieve dingen, dan ga je dat meer zien een aantrekken. Hoe doe je dat nu in deze wereld waar het grotendeels toch drama en trauma is wat de klok slaat? Veel mensen houden van drama (kijk maar naar wat er op tv is) en smullen ervan. 'Doe Maar' zong het al in de jaren '80....' Er zit een knop op de tv'.... Scheelt al een hoop drama. Lekker praktisch, daar hou ik wel van. Hup, gewoon die tv uit. (Of een leuke film of serie kijken kan natuurlijk ook) En wat kun je nog meer doen? Geen krant meer lezen, niet mee doen aan de lokale theekransjes en alleen vragen hoe het met iemand gaat als je werkelijk geïnteresseerd bent in hoe het met die persoon is. Beetje flauw misschien, maar da's wel hoe het werkt. Geen aandacht (is geen energie, is frequentie) schenken aan alle drama en trauma in de wereld. Ik kom steeds die meme tegen op facebook; 'Ze wilden een oorlog beginnen, maar er kwam niemand opdagen'. Is eigenlijk hetzelfde principe.
Naast dat je geen aandacht meer schenkt aan alle negatieve dingen in de wereld, ga je kijken, luisteren naar de dingen waar je blij van wordt. Waar je energie van gaat stromen, je cellen van gaan bubbelen en bruisen. (Letterlijk misschien wel) Dat verhoogt je frequentie! Hoe hoger je trillingsfrequentie hoe positiever je bent en dat dan ook aantrekt.
Ben je dan altijd happiedepeppie? Nee joh, natuurlijk niet. Alles stroomt, dus ook je gedachten, gevoelens en emoties. Die zijn geen seconde gelijk. Hoe hoger je frequentie, hoe positiever je bent, hoe makkelijker je de ook niet leuke dingen aan kunt. Want die zijn er gewoon. En die blijven er ook zijn. Alleen word je er dan minder snel in mee gezogen.....naar beneden, naar drama en trauma.....
Je ervaart dan verdriet, boosheid of frustratie (of wat dan ook) alleen dan niet meer zo diep als eerst. Je stroomt er makkelijker doorheen als het ware. Of wat meer langs, of sneller omhoog, of hoe je het ook maar wilt zien. En dat kan morgen ook weer anders zijn.
Want...Alles stroomt....

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb